Overenskomst

Overenskomst eller ej – aftaler fylder på arbejdsmarkedet. Aftaler der i grundstrukturen er opbygget i en verden af i går. Det er væsentligt at have en fælles forståelse af ”ret og pligt”. Samtidig er det afgørende, at vi udvikler vores historiske arv, med fokus på konkurrencedygtighed, kompetencer og gensidig værdiskabelse.

Vi har et fornuftigt udgangspunkt i vores arbejdsmarkeds-model. Et enkelt system, med klare spilleregler. En fælles forståelse af hvad det er for udfordringer, vi som virksomhed står med, kan danne grobund for at udvikle aftaler og overenskomster, så de også er bæredygtige fremadrettet. Det handler i essensen om at sikre, at vi som medarbejdere og virksomheder har ordentlige forhold, som gør virksomheden langtidsholdbar og konkurrencedygtig i dagens globale perspektiv.

Er jeres aftaler fremtidssikrede?

Arbejdsmarkedsforhold formes af hovedorganisationerne – eller af lovgiverne. Det hindrer imidlertid ikke, at I kan arbejde med jeres aftaler så de tilpasses netop jeres marked og eksistensvilkår.

Forståelse for den konkrete situation, markedet og konkurrencen, samarbejde og dialog er nøgleordene. Jeg har arbejdet med, og forhandlet, vilkår, aftaler og overenskomster i over 20 år og har stor erfaring med blandt andet at:

  • Modernisere overenskomster i dialog og forståelse med tillidsrepræsentanter og faglige organisationer.
  • Styrke fleksibilitet, konkurrencedygtighed, individuelle muligheder, kompetencefokus og samarbejde i vilkår og ansættelsesrelationer.
  • Sammen med medarbejdere, tillidsrepræsentanter  og/eller  samarbejdsorganisationer, at skabe afgørende muligheder og forandringer i virksomheden.