Inger Kirk 10 år

I dette forår er det 10 år siden jeg gjorde alvor af en tanke som havde rumsteret i mig gennem nogle år. Tanken blev til handling – og jeg blev min egen chef.

Jeg tog en dyb indånding. Gjorde mig klart hvad jeg havde ”på hylderne” og i værktøjskassen. Registrerede mig som virksomhed og åbnede hjemmesiden ingerkirk.dk. Gik i gang med at finde ud af hvor, hvordan og hvornår jeg kunne bidrage og gøre en mærkbar forskel, som rent faktisk var værd at betale fornuftigt for, anbefale videre – og som holder i længden.

Fra dag ét har det været givende, udviklende, til tider vanskeligt, tit sjove, altid fagligt spændende, krævende og arbejdsomt. Dage, uger og år fyldt med fantastiske mennesker som har ladet mig være en lille del af deres professionelle muligheder og udfordringer.

Den mangfoldighed af mennesker, relationer og organisationer jeg dagligt arbejder med, har skærpet min bevidsthed om, hvad der skaber et givende arbejdsliv, uanset om du er selvstændig eller en del af en organisation.

Nedenstående elementer holder jeg mig for øje:

Hold fokus

Prioriter hvad du bruger din tid, din mentale opmærksomhed og dit engagement på. Arbejd bevidst med valg og fravalg. Kend forskel på ægte hasteopgaver og de falske af slagsen. Få redskaber til at vælge til og fra. Styre dine overspringshandlinger, kommuniker klart og lyt åbent. FOKUS SKABER STÆRKE PROFESSIONELLE LEVERANCER OG FRIHED TIL ALT DET ANDET DU SKAL OG VIL.

Kend dig selv

Vær nysgerrig på den verden du er en del af og hvad den har brug for. Forstå hvad der driver dig. Hvor du bidrager stærkest og hvad du snubler over. Tag ansvar for din udvikling og invester i at blive dygtigere til det du er stærk i, og i at lære nyt. Søg sparring og få spejl på dig selv og din adfærd. INDSIGT ØGER HANDLERUM, ÅBNER MULIGHEDER OG STYRKER DIN TRÆFSIKKERHED OG DINE VALG.

Vær generøs

Del ud af din faglighed, din viden, din erfaring og dine indsigter. Være lyttende, givende og opmærksom. Bidrag aktivt til fællesskabet, styrk det fælles tilhørsforhold og udbred værdierne af samarbejde og helhedsforståelse. Vær inkluderende og anerkendende – og giv relevant feedback. AT DELE, HJÆLPE OG STYRKE FÆLLESSKABET SKABER UDVIKLING, STÆRKE RESULTATER – OG GØR DIG GLAD.

Jeg glæder mig til hvad arbejdslivet videre bringer. Arbejdslivet som er vildt givende faktisk for alle, hvis det bliver skruet sammen på den rigtige måde, og vi finder steder hvor vi skaber værdi, bliver set i vores virke og er en del af fællesskabet.

Billedet er fra min hjemmesides første år. Der er sket en del siden – også på min hjemmeside.